Welkom bij

Wereldwinkel Leusden

Schenking voor bouw opslag manden in Mekhe (Senegal)


Wereldwinkel Leusden heeft 2000 euro geschonken voor een project in Senegal. Het geld wordt gebruikt voor de bouw van een opslag voor manden in Mekhe, een heel klein dorp in Senegal op 80 km van de hoofdstad Dakar. Alle vrouwen uit dit dorp en omliggende dorpen verdienen hun brood met mandwerk, gemaakt van gedroogde rietstengels uit de omgeving.

Importeur Teranga heeft een duurzame relatie opgebouwd met producent Adama Diop. Zij werken al meer dan 15 jaar samen. Teranga geeft haar twee keer per jaar een order voor het maken van een container vol met wasmanden, schalen, lectuurmanden, potjes, prullenmanden etc. Bij zo’n grote order werkt het hele dorp (circa 50 families) er aan mee.

Het werk gaat goed, Adama en overige families verkopen hun manden redelijk. Het enige probleem is dat zij geen voorraad kunnen aanleggen, aangezien ze geen ruimte hebben om hun manden op te slaan. Vooral in de regentijd is dit een groot probleem waardoor de productie stagneert. Daarom wordt de gift van Wereldwinkel Leusden besteed aan het bouwen van een grote opslag waar alle families de manden kunnen opslaan.

Eind november 2013 is begonnen met de bouw en in februari 2014 is er feest gevierd voor de ingebruikname van de opslag. De dorpsbewoners zijn erg blij en zijn nu in de gelegenheid een voorraad aan te leggen om hun producten op de markt te kunnen verkopen. Meer informatie is hier te vinden.